På Rivstart har du möjligheten att starta om ditt liv

Rivstart är ett arbetsintegrerande socialt företag i Värmland. Vi erbjuder människor en ärlig chans att komma bort från kriminalitet och droger genom:

  • ett tryggt boende
  • ett arbete att gå till varje dag
  • en social gemenskap och stöd i vardagslivet

Vad erbjuder vi?
Många som genomgår behandling i fängelse eller på ett behandlingshem, upplever att de kommer tillbaka ut till ett liv som är väldigt likt det liv de lämnade. Rivstart erbjuder en ny start, på en ny ort med en ny gemenskap – något som kan vara just det som försäkrar ett liv utan droger och kriminalitet.

Vi är inte ett behandlingshem, utan ett arbetsintegrerande socialt företag som tror att människan kan ändra sitt liv och alltid kan skapa något annat, något nytt och välja bättre vägar. Hos oss kommer personen direkt från fängelset eller behandlingshemmet till ett schysst boende med andra personer som också väljer att starta om sina liv, och en arbetsplats där han är välkommen.

Vår metod grundar sig på våra tre ben, det som vi kallar för Rivstartsmodellen:

  1. Arbete – deltagaren gör praktik i vårt byggföretag och arbetar i något av våra byggarbetslag. Arbetet utförs på riktiga byggen hos riktiga kunder, under kunnig praktisk handledning från våra arbetsledare. Deltagaren får lära sig olika färdigheter som på sikt ämnar att göra honom redo att utföra arbetet själv.
  2. Boende – har vi i vårt kollektiv i anslutning till arbetsplatsen.
  3. Fritid – deltagaren deltar aktivt i en för honom relevant aktivitet; på gymmet, på motocrossbanan, i verkstaden eller kanske i det lokala fotbollslaget. Viktigast är deltagande i minst två fritidsaktiviteter per vecka.

Det unika med Rivstart är att det är livet, arbete, kamrater – på riktigt! Det är detta vi menar med att alla förtjänar en ärlig chans.

Ta Stegen mot ett nytt liv

Läs mer om hur processen går till

Lediga praktikplatser