Äntligen en nyrenoverad fasad!

Dags att förverkliga dina byggplaner?

Välkommen till Rivstart, ditt lokala byggföretag med socialt engagemang.

Vi erbjuder bygg- och rivningstjänster till företag och privatpersoner i Molkom och Karlstad-området. Du får en kostnadseffektiv tjänst av hög kvalitet som överensstämmer med de byggnormer och regler som gäller i branschen.
Tillsammans med våra samarbetspartners hjälper vi dig med helhetslösningar;

Ritningar • Bygglov • Planering  • Markarbeten
Ny- & tillbyggnation • Inglasad veranda & altan
Renovering • Fasad • Tak • Fönster  
Golvläggning • Badrum • Manuell rivning mm.Råd och inspiration för ditt byggprojekt

Även om vi gärna hjälper till i planeringsstadiet finns det
mycket du kan förbereda själv som sparar tid och pengar.

Framförhållning med bygglov
Ett första steg kan vara att kontakta kommunen för att kontrollera om det behövs ett bygglov.  Normal handläggningstid för bygglov är upp till 10 veckor från det att du lämnat in en komplett ansökan. Inför högsäsong ökar tiden. Om du har planer på att börja bygga under sommaren är det därför bra att lämna in din ansökan redan i början av året.

Många beslut
För att vår offert till dig ska bli så rättvisande som möjligt behöver du ofta ta många beslut. Val av exempelvis material, storlek och färg påverkar i sin tur andra val av tekniska lösningar och kostnaden. Önskad möblering, placering av eluttag och belysning är exempel på detaljer som kan påverka utförandet. När alla val och beslut är på plats i planeringsstadiet undviker du ändringar som ger en merkostnad under pågående arbete.

Pinterest är en praktisk inspirationskälla och ett visuellt stöd. Där hittar du stilsäkra kombinationer och praktiska lösningar med hjälp av sökord för det just du är intresserad av; soldäck, kaklade badrum, gröna sovrum, liggande fasadpanel, moodboards etc. 

Så fungerar ROT-avdrag
Skatteverket kan bevilja rot-avdrag på arbetskostnaden. Tänk på att du måste ha betalat tillräckligt med skatt under inkomståret för att kunna använda rot- och rutavdraget. Mer att tänka på när du betalar för rot-arbete.

MAILA DIN FÖRFRÅGAN HÄR DIREKT!

Vi hanterar informationen du lämnar elektroniskt, klicka här för att läsa vår integritetspolicy.

Professionalitet möjliggör socialt engagemang

Rivstart Värmland är inte bara ett professionellt och kunnigt företag inom byggbranschen utan också ett företag som tror på, och aktivt bidrar till, ett bättre samhälle. Vår arbetsstyrka består av erfarna arbetsledare som leder motiverade och utvalda medarbetare, som tidigare varit dömda till fängelsestraff. Vi startade 2016 som ett socialt företag där målet är att ge människor en andra chans i livet genom hårt fysiskt arbete, en läroplats för byggnadsarbetare och föregå som exempel inom hälsa, miljö och säkerhet.

Genom att leverera tjänster av hög kvalitet får vi möjligheten att erbjuda människor som levt ett liv i utanförskap en inkluderande arbetsplats. Genom hårt fysiskt arbete, en läroplats för byggnadsarbetare, tydliga regler, goda värderingar, ledare, kamratskap, kontinuerligt stöd och coachning erbjuder vi våra anställda en andra chans. I tillägg erbjuder vi bra boende och sörjer för goda fritidsaktiviteter.

Marknadsfördelar

När du anlitar oss skall du känna dig trygg i vetskapen att du får en tjänst av hög kvalitet som överensstämmer med de, för var tid, gällande normer och regler som gäller i branschen. Samverkan med sociala entreprenörer så som Rivstart har visat att de kan generera mervärde i form av positiva omdömen i media. Om du anlitar Rivstart kan det i sin tur användas till att marknadsföra bilden av ditt företag som en verksamhet som tar socialt ansvar.