Äntligen en nyrenoverad fasad!

Dags att förverkliga dina byggplaner?

Välkommen till Rivstart, ditt lokala byggföretag med socialt engagemang.
Vi erbjuder bygg- och rivningstjänster till företag och privatpersoner i Molkom och Karlstad-området. Du får en kostnadseffektiv tjänst av hög kvalitet som överensstämmer med de byggnormer och regler som gäller i branschen.
Tillsammans med våra samarbetspartners hjälper vi dig med helhetslösningar;

Ritningar • Bygglov • Planering • Markarbeten
Ny- & tillbyggnation • Inglasad veranda & altan
Renovering • Fasad • Tak • Fönster  
Golvläggning • Badrum • Manuell rivning mm.Råd och inspiration för ditt byggprojekt

Även om vi gärna hjälper till i planeringsstadiet finns det
mycket du kan förbereda själv som sparar tid och pengar.

Framförhållning med bygglov
Det är du som byggherre som ansvarar för bygglov. Ett första steg kan vara att kontakta kommunen för att kontrollera om det behövs. Normal handläggningstid för bygglov är upp till 10 veckor från det att du lämnat in en komplett ansökan. Inför högsäsong ökar tiden. Om du har planer på att börja bygga under sommaren är det därför bra att lämna in din ansökan redan i början av året.

Många beslut
För att vår offert till dig ska bli så rättvisande som möjligt behöver du ofta ta många beslut. Val av exempelvis material, storlek och färg påverkar i sin tur andra val av tekniska lösningar och kostnaden. Önskad möblering, placering av eluttag och belysning är exempel på detaljer som kan påverka utförandet. När alla val och beslut är på plats i planeringsstadiet undviker du ändringar som ger en merkostnad under pågående arbete.

Pinterest kan vara en praktisk inspirationskälla och ett visuellt stöd. Där hittar du stilsäkra kombinationer och praktiska lösningar med hjälp av sökord för det just du är intresserad av; soldäck, kaklade badrum, gröna sovrum, liggande fasadpanel, moodboards etc. 

Så fungerar ROT-avdrag
Skatteverket kan bevilja rot-avdrag på arbetskostnaden. Det är vi som skickar in ansökan om avdrag men det är du som ansvarar för att kontrollera om du har rätt till avdrag. Tänk på att du t ex måste ha betalat tillräckligt med skatt under inkomståret för att kunna använda rot- och rutavdraget. Samt att du som uppdragsbeställare står som ägare för fastighet vid tiden för arbetet. Mer att tänka på när du betalar för rot-arbete.

MAILA DIN FÖRFRÅGAN HÄR DIREKT!

Vi hanterar informationen du lämnar elektroniskt, klicka här för att läsa vår integritetspolicy.

Vi bygger både hus och människor

Du som anlitar Rivstart får en professionell byggtjänst och gör samtidigt en ovärderlig insats för samhället och för människor. Rivstart är ett socialt företag som även arbetar för att bygga ett bättre samhälle genom arbetsintegrering. Vår arbetsstyrka består av erfarna arbetsledare som leder motiverade och utvalda medarbetare och praktikanter, som tidigare varit dömda till fängelsestraff.

Verksamheten startade 2016 genom ett EU-projekt där målet var att ge män som står utanför samhället en ärlig chans genom stödboende och arbetspraktik. Att ha ett ordnat boende, ta ansvar och ingå i en arbetsgemenskap kan vara avgörande för att lyckas komma tillbaka och bygga upp en hållbar livsstil.

Skapa mervärde för ditt företag

Samverkan med sociala entreprenörer så som Rivstart kan generera mervärde i form av positiva omdömen i media. Om du anlitar Rivstart kan det i sin tur användas till att marknadsföra bilden av ditt företag som en verksamhet som tar socialt ansvar. Välkommen.