Tillsammans bygger vi ett tryggare samhälle

Vi vill inte bara rivstarta ditt husbygge, vi vill också bygga självförsörjande individer och ett tryggare samhälle. Rivstart Sverige AB startades 2016 av tre personer som hade en vision om ett Socialt Arbetsintegrerande Företag och en tro på att alla behöver en ärlig chans. Verksamheten som startades upp genom ett EU-projekt har har nu expanderat och utvecklats;
I dagsläget är vi fem anställda.
2020 blev Rivstart ett certifierat ASF enligt SIS.
Hösten 2021 fick aktiebolaget en ny ägare då vi fem gick samman i ekonomisk förening och bildade ett arbetskooperativ.
Som ett ASF är en av målsättningarna att öka sysselsättningen. Därför återinvesteras eventuell vinst i verksamheten. Rivstart är genom medlemskap i Fremia även ansluten till kollektivavtal.

Vi samarbetar med offentlig verksamhet

Kriminalitet och droger kostar samhället stora summor och även stort lidande för brottsoffer, anhöriga och brottsutövare. Återfallsfrekvensen för vissa grupper som sitter i fängelse är mycket hög. Därför vill vi i samarbete med det offentliga skapa ett alternativ. För den som är villig och redo att lämna kriminalitet och droger bakom sig erbjuder vi en trygg social gemenskap, ett schysst boende och en arbetsplats att gå till varje dag. Och du som köper byggtjänster av oss bidrar samtidigt till ett tryggare samhälle och till en rivstart för någon som verkligen behöver en ärlig chans.

Vi som jobbar på Rivstart Sverige AB

Vi är inga behandlingsassistenter eller socialsekreterare. Alla i vårt team är engagerade medmänniskor som vill stödja potentialen i våra deltagare. Våra handledare är skickliga hantverkare med en stor yrkesstolthet och människokunskap. Vi arbetar främst utifrån våra egna erfarenheter av drogmissbruk och rehabilitering, då det många gånger är avgörande för att bygga tillit och förtroende. Som komplement samarbetar vi med extern kompetens vid behov, till exempel Bergslagens arbetsmiljö AB och drogterapeut Bosse Belmén, Karlstad.