Rivstart Sverige är ett socialt byggföretag i Värmland

Vi erbjuder människor som vill ha en ärlig chans att komma bort från kriminalitet och droger

  • ett tryggt boende
  • ett arbete att gå till varje dag
  • en social gemenskap

Många som genomgår behandling i fängelse eller på ett behandlingshem, upplever att de kommer ut till ett liv som är väldigt likt det liv de lämnade. Rivstart erbjuder en ny start, på en ny ort med en ny gemenskap – något som kan vara just det som tillförsäkrar ett liv utan droger och kriminalitet.

Vi erbjuder en placeringstid på maximalt sex månader. Under den tiden gör personen praktik i vårt byggföretag och arbetar i något av våra byggarbetslag. Arbetet utförs på riktiga byggen hos riktiga kunder, under kunnig handledning från våra arbetsledare. Boende har vi i vårt kollektiv. På fritiden deltar praktikanten aktivt i en för honom relevant aktivitet; på gymmet, på motocrossbanan, i verkstaden, eller kanske i det lokala fotbollslaget. Viktigast är deltagande i minst två fritidsaktiviteter per vecka.

Det unika med Rivstart är att det är livet, arbete, kamrater – på riktigt!

Om det fungerar bra under de första sex månaderna och om personen är motiverad finns två möjligheter att gå vidare. Antingen får han ett nystartsjobb hos oss, eller går han ett lärlingsprogram inom bygg och får kvalifikationer som yrkesutbildad byggarbetare. (Detta förutsätter att han har gymnasiekompetens.)

Under dessa två åren hjälper vi även personen att hitta ett eget boende utanför kollektivet. Självklart kan personen även stanna kvar på sin anställning hos oss om han vill och om behovet finns.

Det är detta vi menar med att alla förtjänar en ärlig chans.