Vill du komma igång och jobba?

Vi söker dig som har gjort ett val, som har bestämt att det är sista gången du suttit inne. Här erbjuds du en väg ut ur missbruk och kriminalitet. Bytet till ny ort gör det möjligt för dig att lyckas lämna allt det gamla och börja ett nytt liv. Rivstart är ett socialt företag i byggnads- och rivningsbranschen med ett unikt erbjudande till dig;

Arbetspraktik, stödboende och aktiv fritid – Rivstartsmodellen

Det är Socialtjänsten och/eller Arbetsförmedlingen som betalar för ditt stödboende och arbetsträning hos oss under de första 6 månaderna. 

Arbetsuppgifter och kvalifikationer
Tidigare utbildning eller arbetserfarenhet av byggbranschen är naturligtvis en fördel men inget krav. Det avgörande är att du känner dig motiverad att rivstarta ditt nya liv och är redo att lära dig något nytt. Arbetet vi utför är fysiskt krävande så det är en fördel om du är i god fysisk form. I vårt dagliga arbete hanterar vi tunga maskiner i en farlig miljö. Vi kräver 100 % drogfrihet och tar regelbundna drogtester. 

Så här rivstartar du ditt nya liv

 1. För att få komma till oss behöver du göra en intresseanmälan, gärna 2-3 månader innan muck pga handläggningstider. Om du redan muckat kan du ansöka inom 12 månader efter frisläppningsdatum. Vi tar emot intresseanmälan via mail eller telefon från hela landet, utom Värmland. Vi informerar dig om hur vi jobbar och dina möjligheter med oss. Du berättar om dina tidigare erfarenheter, nuvarande behov och förutsättningar för att se om det matchar med vad vi erbjuder.

 2. Om vi kommer fram till att Rivstart är rätta stället för dig, kontaktar du en handläggare inom Socialtjänsten i hemkommunen. Tillsammans sammanställer ni en ansökan till hemkommunen som beslutar om din placering hos Rivstart.

 3. Under tiden du väntar på beslut, i fängelse, på behandlingshem eller efter muck, är vi tillgängliga för dig på telefon för att besvara dina frågor och funderingar.

 4. Väljer Socialtjänsten att bevilja din placering hos oss skriver Rivstart även avtal med Arbetsförmedlingen om en praktikplats hos oss (inom jobb- och utvecklingsgarantin).

 5. Efter att du kommit ut från fängelse/behandlingshem kommer du direkt till oss. Nu inleds vårt nya samarbete med en intervju och en första arbetsprövning som varar i 2 veckor. Här tar vi i praktiken reda på om Rivstart är rätt plats för dig och om du är rätt person för Rivstart.

 6. Fungerar allt bra fortsätter arbetspraktiken i max 6 månader.

 7. Om du vill stanna kvar hos oss efter din praktik, och om allt fungerar bra på arbetet, i boendet och på fritiden, erbjuder vi en provanställning. Denna provanställning är på 6 mån och om denna beviljas, avslutar vi kontakten med Socialtjänsten och du är då anställd på Rivstart med bidrag från Arbetsförmedlingen (beroende på din eventuella “funktionsnedsättning”/status hos Arbetsförmedlingen).

 8. Efter det första året hos oss har du fått grundläggande yrkeskunskaper inom byggbranschen, en trygg bostad och etablerat en fungerande fritid som nykter/drogfri. Du har startat om ditt liv! 

 9. Efter detta år, och om vi är överens att Rivstart fortfarande är rätt plats för dig, kan vi erbjuda en tillsvidareanställning. Annars stödjer vi dig att hitta annan sysselsättning eller studier. Vi kommer också stödja dig i att hitta eget boende för att bygga upp ditt eget liv, på egna ben.

  Tillsammans skapar vi en ärlig chans. En rivstart på ditt nya liv!

Ansök redan idag. Har du inte tillgång till mail kontakta oss per telefon.

MAILA DIN ANSÖKAN IDAG

Integritetspolicy
Den information som du lämnar här kommer endast användas i samband med ansökningsprocessen och en eventuell anställning. Vi hanterar din ansökan elektroniskt, här kan du läsa om vår integritetspolicy.

Mer information
Info-folder för praktiksökande: Är du redo att ta nästa steg?
Info-folder för dig som är handläggare på Socialtjänsten eller Arbetsförmedlingen: Fängelse vad händer sen?