Din väg till arbete och ett nytt liv i 9 steg:

  1. Du hör talas om Rivstart och kontaktar oss genom telefon eller mail. Vi informerar dig om hur vi jobbar och dina möjligheter med oss.
  2. Om du fortfarande är intresserad av att komma till oss kontaktar du en/din handläggare inom Socialtjänsten i hemkommunen. Med denne gör du en ansökan om placering hos Socialtjänsten i din hemkommun.
  3. Rivstart finns tillgänglig för dig på telefon under kvarvarande tid i fängelse eller på behandlingshem, samt under tiden Socialtjänsten behöver för att ta beslut om ärendet.
  4. Väljer Socialtjänsten att bevilja placering hos oss skriver Rivstart även avtal med Arbetsförmedlingen om att du ska få en praktikplats hos oss (inom jobb och utvecklingsgarantin).
  5. Efter att du kommit ut från fängelse/behandlingshem kommer du direkt till oss. OBS! Detta behöver ske inom 12 månader efter muckning! Nu inleds vårt nya samarbete med en intervju och en arbetsprövningsfas som varar i 2 veckor. Här tar vi i praktiken reda på om Rivstart är rätt plats för dig och om du är rätt person för Rivstart.
  6. Fungerar allt bra denna fas fortlöper arbetspraktiken i max 6 månader.
  7. Om du vill stanna kvar hos efter din praktik, och om allt fungerar bra på arbetet, i boendet och på fritiden, erbjuder vi en provanställning. Denna provanställning är på 6 mån och om denna beviljas, avslutar vi kontakten med Socialtjänsten och personen är då anställd på Rivstart med bidrag från Arbetsförmedlingen (beroende på din eventuella “funktionsnedsättning” och status hos Arbetsförmedlingen).
  8. Efter detta första år hos oss har du fått djupgående yrkeskunskaper inom byggbranschen, ett välfungerande nätverk och en bostad där du kan starta om ditt liv i lugn och ro.
  9. Om du nu skulle vilja fortsätta arbeta vidare hos oss och allt fortfarande fungerar bra i vårt samarbete, erbjuder vi en tillsvidareanställning eller stödjer dig att hitta annan sysselsättning eller studier. Vi kommer också stödja dig att hitta eget boende för att bygga upp ditt eget liv på egna ben.

Det är vad vi menar med “alla förtjänar en ärlig chans”. Arbete, bostad och gemenskap. En rivstart.